Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Ostrzenie noży

Nóż japoński - mistrzostwo kuchni w Twoim domu
W świecie kulinariów, nóż japoński to symbol precyzji, ostrości i wyjątkowej jakości. Jego niezwykłe właściwości sprawiają, że jest niezastąpionym narzędziem w kuchni zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. W artykule odpowiadamy na pytania, czym charakteryzują się japońskie noże, jakie rodzaje są dostępne na rynku oraz jak dbać o te wyjątkowe narzędzia, aby służyły Ci przez długie lata.
Czytaj więcej
Kąt ostrzenia noża — jaki ustawić kąt?
Ustawienie kąta ostrzenia odgrywa bardzo istotną rolę zarówno dla efektywności cięcia, jak i dla trwałości ostrza. Przekonaj się, jaki kąt ostrzenia noży kuchennych będzie najlepszy i jak odpowiednio go ustawić. Dzięki temu to działanie nie będzie stanowić dla Ciebie żadnego problemu, bez względu na rodzaj narzędzi, którymi dysponujesz.
Czytaj więcej
Na czym i jak ostrzyć noże kuchenne?
Ostrzenie? Prosta sprawa! Prędzej czy później każdy nóż kuchenny będzie potrzebował naostrzenia. Japońskie noże kuchenne najlepiej jest ostrzyć na przeznaczonych do tego celu kamieniach, choć można także wykorzystać ostrzałki szczelinowe i musaki.
Czytaj więcej
pixel