Noże Santoku
( ilość produktów: 111 )Bez odpowiedniego narzędzia trudno jest zrealizować wiele zadań w kuchni. Zdecydowana większość osób sądzi, że każdy nóż jest uniwersalny i nadaje się do cięcia chleba, krojenia mięsa, przygotowywania warzyw czy obierania owoców. Nic bardziej mylnego! Jeśli chcesz sprawnie i szybko pokroić mięso, rybę bądź warzywa, koniecznie zaopatrz się w solidny i niezwykle ostry nóż Santoku z naszego asortymentu.
Nóż Santoku – niezbędne narzędzie dla każdego pasjonata sztuki kulinarnej
Szukasz solidnego narzędzia, które uzupełni wyposażenie Twojej kuchni? Cenisz sobie wysoką jakość wykonania noży i wygodę użytkowania? Dobrze trafiłeś! W ofercie naszego sklepu znajdziesz całą gamę przyborów dla każdego pasjonata sztuki kulinarnej od renomowanych producentów, którzy dokładają wszelkich starań, aby ich produkty spełniły oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.
Każdy nóż Santoku z naszego asortymentu stanowi idealne połączenie tradycyjnego noża szefa kuchni oraz tasaka kuchennego. Jego cechą charakterystyczną jest szeroka klinga. Narzędzia są niezwykle poręczne. Dzięki temu pozwalają na krojenie produktów bez obaw o zmęczenie dłoni. Niezaprzeczalną zaletą oferowanych produktów jest łatwość w pielęgnacji oraz wysoki współczynnik twardości wynoszący powyżej 55 HRC.
Noże Santoku – świetna jakość i trwałość
W tej kategorii zgromadziliśmy najwyższej klasy noże przeznaczone dla profesjonalnych kucharzy oraz pasjonatów gotowania. Wybierać możesz spośród modeli, które cieszą się ogromną popularnością na całym świecie. Proponowane przez nas produkty charakteryzują się wytrzymałością oraz funkcjonalnością, a ich ostrza zapewniają niezwykłą precyzję podczas cięcia. Klingi są wykonane z solidnej i odpornej na uszkodzenia oraz zarysowania stali nierdzewnej. Dzięki temu masz pewność, że narzędzie doskonale poradzi sobie w każdych warunkach.
Nasze noże Santoku poza walorami praktycznymi, wyróżnia również piękny i niebanalny design. Dzięki temu idealnie wpiszą się w aranżację kuchni niezależnie od stylu, w jakim zostało zaaranżowane pomieszczenie. Co więcej, narzędzia mogą stać się ciekawym pomysłem na upominek dla bliskiej osoby, który można wręczyć na wiele okazji.
Do czego służy nóż Santoku?
Wiele osób zastanawia się, do czego służy nóż Santoku. Narzędzie nadaje się do wykonywania wielu różnych zadań w kuchni. Z jego pomocą można kroić w kostkę, słupki lub paski warzywa oraz owoce. Jest to więc doskonały wybór przy przygotowywaniu wszelkich sałatek i surówek. Ponadto akcesorium świetnie sprawdza się do precyzyjnego krojenia każdego rodzaju mięsa i szybkiego filetowania ryb. Jeśli więc często przygotowujesz potrawy, to nóż Santoku z pewnością będzie doskonałym dodatkiem do Twojej kolekcji.
Duży nóż Santoku – polecane modele
Chcesz wiedzieć, jaki duży nóż Santoku warto wybrać? Oto polecane przez naszych ekspertów modele.
- Masahiro MSC Santoku 165 mm to japoński nóż kuchenny o szerokim zastosowaniu. Produkt jest wykonany ze stali nierdzewnej MBS-26, która zapewnia wysoką odporność na korozję i łatwe utrzymanie ostrza w czystości. Ostra klinga i doskonale wyprofilowana rękojeść pozwalają na precyzyjną pracę bez nadmiernego wysiłku.
- Nóż Masahiro Sankei Santoku 165 mm to produkt wyprodukowany przez prestiżową markę Masahiro. Narzędzie jest wykonane z najwyższej jakości materiałów i dbałością o każdy szczegół, co zapewnia mu elegancki wygląd. Akcesorium to propozycja dla osób ceniących sobie jednocześnie piękno, funkcjonalność, solidność i wytrzymałość.
- Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Santoku 167 mm to niezwykłe połączenie niepowtarzalnego designu, trwałości i elegancji. Ostrze wykonane jest z nierdzewnej stali, co zapewnia wytrzymałość noża. Rękojeść z drewna Pakkawood dodaje całości szykownego wyglądu jednocześnie zapewniając pewny i wygodny chwyt. Każdy kucharz doceni precyzję i komfort pracy tym nożem.
- Nóż kuchenny Santoku Tojiro Origami F-771 16,5 cm to narzędzie, które zostało wykonane z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej, dzięki czemu jest odporny na korozję oraz zachowuje nienaganny wygląd przez długi czas. Posiada wyjątkowo ostre jak brzytwa ostrze oraz trójkątną rękojeść, co umożliwia łatwe i wygodne użytkowanie. Nóż jest odpowiednio wyważony. Doskonale sprawdza się do podstawowych kuchennych zadań takich jak siekanie ziół, krojenie warzyw i owoców oraz do obróbki mniejszych porcji mięsa.
- Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Santoku 18 cm to nóż o charakterystycznym ostrzu, którego krawędź wzorowana jest na japońskich katanach o niezwykłych właściwościach tnących. Ergonomiczna rękojeść zaprojektowana jest tak, by zapewnić maksymalny komfort użytkowania oraz precyzyjny i pewny chwyt. Jako profesjonaliści dbamy o to, by nasza oferta spełniała oczekiwania każdego klienta. Dlatego w asortymencie nie mogło także zabraknąć takich narzędzi jak noże kuchenne do pieczywa, które doskonale poradzą sobie z cięciem chrupiącej skórki chleba, profesjonalny nóż szefa kuchni do krojenia mięsa oraz chiński tasak do warzyw. Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi propozycjami.
Jako profesjonaliści dbamy o to, by nasza oferta spełniała oczekiwania każdego klienta. Dlatego w asortymencie nie mogło także zabraknąć takich narzędzi jak noże kuchenne do pieczywa, które doskonale poradzą sobie z cięciem chrupiącej skórki chleba, profesjonalny nóż szefa kuchni do krojenia mięsa oraz chiński tasak do warzyw. Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi propozycjami.