Seria KASHI
( ilość produktów: 5 )Wzornictwo noży z serii KASHI idealnie współgra z nowoczesnym wystrojem kuchni i przyciąga uwagę wszystkich miłośników gotowania. Co nie oznacza, że jest ono futurystyczne. Materiały użyte do produkcji są najwyższej jakości, wykonanie noży jest zaś minimalistyczne i utrzymane w japońskim duchu.
Połączenie młotkowanej klingi ze stali VG-10 oraz rękojeści z drewna orzechowego nadaje nożom dystyngowanego charakteru, powagi ale też delikatności. Jest jak przepiękny japoński poemat – stąd też w wolnym tłumaczeniu pochodzi nazwa serii. Sama klinga składa się z trzech zakutych warstw stali dzięki czemu widać przy krawędzi ostrza przepiękną linię zwaną Katana-edge. Każda rękojeść jest unikalna i posiada cudowne usłojenie. Jest aksamitna w dotyku, gdyż użyte drewno jest surowe i nieimpregnowane. Z czasem jednak pod wpływem dłoni oraz wilgoci będzie ciemnieć oraz stanie się bardziej śliskie. Aby przyspieszyć ten proces i zabezpieczyć dodatkowo uchwyt można rękojeść przetrzeć olejem do drewna.