Darmowa dostawa od 300,00 zł

Blog

Na czym i jak ostrzyć noże kuchenne?

Na czym i jak ostrzyć noże kuchenne?

Ostrzenie? Prosta sprawa! Prędzej czy później każdy nóż kuchenny będzie potrzebował naostrzenia. Japońskie noże kuchenne najlepiej jest ostrzyć na przeznaczonych do tego celu kamieniach, choć można także wykorzystać ostrzałki szczelinowe i musaki.
Czytaj więcej
Jakie są techniki krojenia nożem kuchennym?

Jakie są techniki krojenia nożem kuchennym?

Cięcie odbywa się dzięki przesuwaniu ostrza noża w poprzek lub wzdłuż krojonego produktu. Można je realizować na kilka sposobów, z których każdy wyróżnia się nieco odmiennym prowadzeniem ostrza. Pokazujemy jak najlepiej ciąć nożem kuchennym.
Czytaj więcej
Jak poprawnie trzymać nóż kuchenny?

Jak poprawnie trzymać nóż kuchenny?

Bezpieczna i wydajna praca z nożem kuchennym nie jest możliwa, o ile nie uchwyci się go we właściwy sposób. Poniższe grafiki przedstawiają trzy bazowe chwyty z uwzględnieniem rodzaju kuchennego noża japońskiego.
Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 309 opinii
pixel