seria 5000MCD 67
( ilość produktów: 6 )
Seria MIYABI 5000MCD 67 to popis wirtuozerii kowalstwa i majstersztyk designu. Wspaniałe czernione ostrze ze 132 warstw stali damasceńskiej typu Microcabridge i z rdzeniem ze stali typu ZDP-189 zostało zahartowane do zadziwiającej twardości 66 HRC. Takiemu ostrzu nic się w kuchni nie oprze. Unikatowość noży z serii MIYABI 5000MCD 67 podkreśla rękojeść z czarnego jesionu o przepięknej barwie i usłojeniu. Wisienką na torcie jest szpilka w kształcie mozaiki oraz ozdobny czarny pierścień.
Noże japońskiej marki MIYABI inspirowane są samurajskimi mieczami i wiekową tradycją japońską. Produkowane są w mieście Seki, gdzie kilkusetletnie zasady sztuki kowalskiej stykają się z ultranowoczesną technologią niemieckiego właściciela marki, czyli światowego producenta sztućców ZWILLING JA Henckels. Najwyższa ostrość, przepiękny design oraz idealne dopasowanie sprawiają, że noże MIYABI stanowią prawdziwą ozdobę kuchni a zarazem są obiektem pożądania profesjonalnych kucharzy. Z wyjątkową estetyką idzie także specjalistyczna technologia i nowoczesne materiały, jak stal proszkowa Microcabridge. Taka kombinacja sprawia, że noże MIYABI to arcydzieła sztuki kowalskiej o najwyższej jakości.

Nóż kuchenny MIYABI 5000MCD 67 Shotoh 13 cm

Nóż kuchenny MIYABI 5000MCD 67 Sujihiki 24 cm

Nóż kuchenny MIYABI 5000MCD 67 Gyutoh 20 cm

Nóż kuchenny MIYABI 5000MCD 67 Santoku 18 cm

Nóż kuchenny MIYABI 5000MCD 67 do pieczywa 24 cm
