Darmowa dostawa od 300,00 zł

Blog

Największy Ranking japońskich noży kuchennych 2025r.

Największy Ranking japońskich noży kuchennych 2025r.

Spis treści:

  1. Na początek przygody z japońskimi nożami – budżet do 200 zł
  2. Noże dla tych, którzy już złapali bakcyla japońskiego kuźnictwa – budżet 200 – 450 zł
  3. Jeśli już całkowicie zakochaliście się w japońskich nożach – budżet 450 – 750 zł
  4. W poszukiwaniu nożowego piękna, elegancji i niepowtarzalności – budżet 750 – 950 zł
  5. Dzieła japońskiej sztuki kowalskiej, dla których warto wydać wszystkie pieniądze – budżet powyżej 950 zł
Czytaj więcej
Noże kuchenne z czarnym ostrzem – nie taki diabeł straszny jak go malują.

Noże kuchenne z czarnym ostrzem – nie taki diabeł straszny jak go malują.

Spis treści:

  1. Kupujemy takie noże kuchenne do których się przyzwyczailiśmy.
  2. Wyjaśniamy dlaczego klinga japońskiego noża może być czarna.
  3. Styl rustykalny w japońskich nożach kuchennych.
  4. Kurosan - seria noży marki Haiku.
  5. Kurouchi - legendarne noże kuchenne z miasta Tosa.
  6. Senzo FINEST - noże kuchenne najwyższej próby.
  7. Czernione ostrza japońskie jako ozdoba twojej kuchni.
Czytaj więcej
Hasegawa – jakość i precyzja

Hasegawa – jakość i precyzja

Spis treści:

  1. Deski marki HASEGAWA synonimem doskonałości.
  2. HASEGAWA - jakość i precyzja.
  3. Jak połączyć drewno z elastomerem.
  4. Detale są najważniejsze.
  5. Co ostrzymujemy kupując deskę HASEGAWA?
  6. Z profesjonalnej kuchni prosto do naszych domów.
Czytaj więcej
Rdza na ostrzu – czy to już koniec noża?

Rdza na ostrzu – czy to już koniec noża?

Spis treści:

  1. Rdza na nożu to jeszcze nie tragedia.
  2. Czym jest tak faktycznie rdza na nożu kuchennym?
  3. Czerwona rdza - czarna rdza - badaj uważnie swoje noże kuchenne.
  4. Zapobieganie lepsze od leczenia.
  5. Jak zatroszczyć się o nóż kuchenny ze śladami rdzy?
Czytaj więcej
Seki – nożowe centrum wszechświata

Seki – nożowe centrum wszechświata

Spis treści:

  1. Japońskie miasto Seki nożowym centrum wrzechświata.
  2. Specyficzne warunki naturalne.
  3. Mistrzowie kowalstwa.
  4. Od sierpa do noża kuchennego.
  5. MASAHIRO - z tradycji do mieczy samurajskich.
  6. SUNCRAFT - piękno i kunszt wykonania.
  7. SEKIRYU - nowoczesne spojrzenie na produkcję noży kuchennych.
Czytaj więcej
To samo się ułamało… temu nożu.

To samo się ułamało… temu nożu.

Spis treści:

  1. Czy zawsze warto kupować najdroższe noże kuchenne?
  2. Japońscy mistrzowie kuźnictwa stawiają na jakość noży.
  3. Czemu w moim japońskim nożu kuchennym pojawiają się wyszczerbienia?
  4. Dbaj o ostrość swojego noża kuchennego. 
Czytaj więcej
HAIKU – ostrza japońskie czy europejskie?

HAIKU – ostrza japońskie czy europejskie?

Spis treści:

  1. Noże HAIKU - śmiały pomysł i cudowne wykonanie.
  2. Historia zaklęta w czarnej stali.
  3. Hołd oddany bohaterowi.
  4. Minimalistyczna i prosta forma - jak wiersze haiku.
  5. Japoński nóż w domowej kuchni.
  6. Kiedy cena ma pierwszorzędne znaczenie.
Czytaj więcej
Nowoczesne noże kuchenne marki Dellinger.

Nowoczesne noże kuchenne marki Dellinger.

Spis treści:

  1. Podejście z pasją do kucia noży kuchennych.
  2. Włókno węglowe czyli linia noży Carbon Fragment.
  3. Ostrze wschodzącego słońca - linia Sandvik Northen Sun.
  4. Efektowny minimalizm to nie tylko domena Japończyków - seria noży Okami.
Czytaj więcej
Czy nóż kuchenny ma wpływ na to co gotuję?

Czy nóż kuchenny ma wpływ na to co gotuję?

Spis treści:

  1. Dobór noża do rodzaju gotowanych potraw?
  2. Uniwersalny nóż Szefa kuchni.
  3. Nóż Slicer czyli jak pokroić szynkę na plasterki.
  4. Pyszne kiełbaski jak z niemieckiej masarni.
  5. Zostań sushi masterem.
  6. Nie ważne co gotujesz - ważne byś kroił z głową.
Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 416 opinii
pixel