seria 4000FC
( ilość produktów: 8 )
Serię noży MIYABI 4000FC charakteryzuje elegancki i stylowy wygląd oraz surowe kontury ostrza. Samo ostrze o twardości 61 HRC wygląda jakby zostało wykonane z trzech gatunków stali, choć tak faktycznie jest to ta sama trójwarstwowa stal FC61. Specjalne wykonanie ostrza w stylu katana edge nadaje mu charakterystyczny i uderzający wygląd mieczy samurajskich. Rękojeści noży MIYABI 4000FC wykonane są z drewna pakka, wyprofilowane w kształt oktagonu oraz ozdobione charakterystycznym elementem typu mosaic pin.
Noże japońskiej marki MIYABI inspirowane są samurajskimi mieczami i wiekową tradycją japońską. Produkowane są w mieście Seki, gdzie kilkusetletnie zasady sztuki kowalskiej stykają się z ultranowoczesną technologią niemieckiego właściciela marki, czyli światowego producenta sztućców ZWILLING JA Henckels. Najwyższa ostrość, przepiękny design oraz idealne dopasowanie sprawiają, że noże MIYABI stanowią prawdziwą ozdobę kuchni a zarazem są obiektem pożądania profesjonalnych kucharzy. Z wyjątkową estetyką idzie także specjalistyczna technologia i nowoczesne materiały, jak stal proszkowa Microcabridge. Taka kombinacja sprawia, że noże MIYABI to arcydzieła sztuki kowalskiej o najwyższej jakości.

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Kudamono 9 cm

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Shotoh 14 cm

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Gyutoh 20 cm

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Nakiri 17 cm

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC do pieczywa 23 cm

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Santoku 18 cm

Nóż kuchenny MIYABI 4000FC Sujihiki 24 cm
