seria YAKITORI
( ilość produktów: 4 )Inspiracja japońskimi ostrzami
Noże z tej serii będą idealne do kuchni, gdzie gotuje się dużo, ale gdzie nie ma możliwości i czasu na to, by jakoś specjalnie dbać o noże. Ostrza tych noży wykonane są z niemieckiej stali X50Cr15MOV (1.4116) o twardości HRC 55°. Syntetyczne uchwyty zniosą bez szkody przypadkowe umycie ich w zmywarce (choć zaleca się oczywiście czyścić te noże ręcznie). W serii znajduje się 7 noży, które pokrywają w pełni kuchenne zapotrzebowanie na tego typu narzędzia – wykona się z ich pomocą każdą pracę związaną z siekaniem, krojeniem i porcjowaniem. Do ostrzenia używa się ostrzałki z kamienia.
Tradycja azjatyckiego rzemiosła
Linia Yakitori produkowana jest w Chinach. Do roku 2024 jej pełna nazwa brzmiała Haiku Yakitori, dziś to Chroma Yakitori. Seria inspirowana jest tradycyjnymi nożami japońskim i ma wiele ich zalet – niezawodność, znaczną żywotność i użytkowość. Decydując się na wybór noża Yakitori, warto upewnić się, czy jest to oryginał – ze względu na swoją popularność, są one często kopiowane, jednak kopie nie posiadają pożądanych cech oryginałów.