seria YAKITORI
( ilość produktów: 4 )Inspiracja japońskimi ostrzami
Noże z tej serii będą idealne do kuchni, gdzie gotuje się dużo, ale gdzie nie ma możliwości i czasu na to, by jakoś specjalnie dbać o noże. Ostrza tych noży wykonane są z niemieckiej stali X50Cr15MOV (1.4116) o twardości HRC 55°. Syntetyczne uchwyty zniosą bez szkody przypadkowe umycie ich w zmywarce (choć zaleca się oczywiście czyścić te noże ręcznie). W serii znajduje się 7 noży, które pokrywają w pełni kuchenne zapotrzebowanie na tego typu narzędzia – wykona się z ich pomocą każdą pracę związaną z siekaniem, krojeniem i porcjowaniem. Do ostrzenia używa się ostrzałki z kamienia.
Tradycja azjatyckiego rzemiosła
Linia Yakitori produkowana jest w Chinach. Do roku 2024 jej pełna nazwa brzmiała Haiku Yakitori, dziś to Chroma Yakitori. Seria inspirowana jest tradycyjnymi nożami japońskim i ma wiele ich zalet – niezawodność, znaczną żywotność i użytkowość. Decydując się na wybór noża Yakitori, warto upewnić się, czy jest to oryginał – ze względu na swoją popularność, są one często kopiowane, jednak kopie nie posiadają pożądanych cech oryginałów.
![Nóż Haiku YAKITORI Petty 126 mm [HY2]](/hpeciai/8b171a3ecee748a26a4b1fa571673538/pol_is_Noz-Haiku-YAKITORI-Petty-126-mm-HY2-14070.jpg)
Nóż Haiku YAKITORI Petty 126 mm [HY2]
![Nóż Haiku YAKITORI Carving 210 mm [HY3]](/hpeciai/672f3a6d7aa4668cddbe781c0da0f046/pol_is_Noz-Haiku-YAKITORI-Carving-210-mm-HY3-14073.jpg)
Nóż Haiku YAKITORI Carving 210 mm [HY3]
![Nóż Haiku YAKITORI Chef 210 mm [HY4]](/hpeciai/477f122253ff53d38c8562b2417f24cd/pol_is_Noz-Haiku-YAKITORI-Chef-210-mm-HY4-14074.jpg)
Nóż Haiku YAKITORI Chef 210 mm [HY4]
![Nóż Haiku YAKITORI Santoku 175 mm [HY7]](/hpeciai/cc802ea3148d180383944b113c966154/pol_is_Noz-Haiku-YAKITORI-Santoku-175-mm-HY7-14075.jpg)