King
( ilość produktów: 16 )Cenione i popularne kamienie do ostrzenia japońskich noży
Marka KING jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych w świecie ostrzenia noży i narzędzi. Pochodząca z Osaki firma Matsunaga wiele lat temu opracowała strukturę swoich kamieni wodnych w ten sposób, by uzyskać wysoką jakość oraz trwałość wraz z niskimi kosztami produkcji. Po wieloletnich próbach udało im się osiągnąć złoty środek oferując, zarówno profesjonalistom jak i amatorom gotowania, rewelacyjne ostrzałki w niebywałej cenie.
Kamień do każdego noża kuchennego
Nie ważne czy twój nóż jest wyszczerbiony i wymaga natychmiastowej reanimacji czy też utracił swoją agresywność i chciałbyś go delikatnie podostrzyć. Kamienie marki KING występują w różnych gradacjach i kombinacjach. Można wybierać z kamieni jednostronnych o konkretnej gradacji lub dwustronnych, łączących różnoraką ziarnistość. W ofercie kamieni marki KING są kamienie ze zintegrowaną podstawką lub bez podstawki. W zależności co chcemy zrobić z pewnością znajdziemy odpowiedni produkt.
Wysoka jakość i przystępna cena
W swoich produktach marka KING wykorzystuje specjalnie przygotowane ziarna z tlenku aluminium, by z jednej strony zapewnić szybkość ostrzenia noży a z drugiej przystępną cenę dla użytkownika końcowego. Efektem finalnym są syntetyczne kamienie wodne o dość miękkiej strukturze ale świetnych właściwościach ściernych. Swoimi kamieniami KING zaskarbił sobie przychylność wszystkich miłośników japońskich noży i stał się wzorem do naśladowania. Wiele firm wzoruje się na produktach marki KING jednak zwykle nie dorównują im jakością.
Łatwe w użyciu kamienie syntetyczne KING
Żeby uzyskać odpowiednie warunki do naostrzenia swoich noży kuchennych należy uprzednio kamień marki KING namoczyć parę minut w wodzie. Dzięki temu podczas ostrzenia noża nie przegrzejemy klingi. Dodatek wody podczas ostrzenia noży ma też na celu stworzenie odpowiedniej mieszaniny ziarna zapewniającej dobrą ścieralność. Pomimo tego, że cały proce wydaje się dość skomplikowany to tak faktycznie wymaga jedynie odrobiny wprawy i krótkiego treningu.