Seria KATEI
( ilość produktów: 8 )Świetne noże kuchenne dla amatorów i profesjonalistów
KATEI w języku japońskim oznacza dom. Seria ta jest dedykowana wszystkim amatorom i miłośnikom domowego gotowania oraz fascynatom japońskich ostrzy. Minimalistyczny design i tradycyjny wzór ostrza sprawiają, że już z daleka noże KATEI zdradzają swoje japońskie pochodzenie.
Piękne ostrza w duchu japońskiego minimalizmu
Klinga została wykonana z bardzo popularnej stali 420J2 i zahartowana do około 53 HRC. Dzięki takiemu zabiegowi stal nie jest zbyt krucha oraz bardzo łatwo ją naostrzyć w domowych warunkach. Rękojeść o przekroju kasztana idealnie leży w dłoni a wykonana została z drzewa topoli. Wieńczy ją czarny, nylonowy pierścień zabezpieczający. Noże z serii KATEI ostrzone są symetrycznie za wyjątkiem modelu Deba oraz Sashimi, które to zgodnie z tradycją mają szlif jednostronny. Zabieg ten świetnie sprawdza się w kuchni japońskiej np. przy przygotowywaniu sushi.