Darmowa dostawa od 300,00 zł

Blog

Wiesz jak pielęgnować japońskie noże kuchenne?

Wiesz jak pielęgnować japońskie noże kuchenne?

Spis treści:

  1. Kupiłeś japoński nóż kuchenny i nie wiesz co dalej?
  2. Konieczne kroki zaraz po zakupie japońskiego noża.
  3. Jak dbać o swój nóż po krojeniu a przed odłożeniem na listwę, pulpit magnetyczny czy blok.
  4. Nóż ze stali wysokowęglowej wymaga większej uwagi.
  5. Słów parę o rdzy na nożu kuchennym.
Czytaj więcej
Jak możemy zmierzyć ostrość noży kuchennych?

Jak możemy zmierzyć ostrość noży kuchennych?

Spis treści:

  1. Ostrość japońskich noży kuchennych można mierzyć ale ważniejsze by to poczuć.
  2. Maszyny i techniki pomiaru ostrości noży kuchennych.
  3. Ocena ostrości japońskich noży w twojej kuchni.
  4. Ostry nóż japoński niezbędnym narzędziem w twojej kuchni.
Czytaj więcej
Wiesz jak wyglądają noże kuchenne w stylu japońskim?

Wiesz jak wyglądają noże kuchenne w stylu japońskim?

Spis treści:

  1. Kształty typowo japońskich noży kuchennych.
  2. Nóż Deba jako nóż Szefa kuchni.
  3. Europejski slicer czyli nóż Yanagiba.
  4. Japońskie ostrze typu Takohiki.
  5. Nóż Usuba i Nakiri - podobieństwa i róznice.
  6. Najbardziej wszechstronny nóż w kuchni japońskiej czyli Santoku.
Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 416 opinii
pixel