Darmowa dostawa od 300,00 zł

Czy rozróżniasz rodzaje krawędzi tnących noży kuchennych?

2020-03-30
Czy rozróżniasz rodzaje krawędzi tnących noży kuchennych?



PROSTA KRAWĘDŹ 
Gładka, w założeniu ostra jak brzytwa, o co należy dbać przy użyciu ostrzałki do noży. 

Przeznaczenie:
Precyzyjne, czyste cięcie surowego mięsa, ryb, warzyw.





KRAWĘDŹ ZĄBKOWANA 
Dzięki falowaniu, ostrze noża wywiera większy nacisk na krojony produkt. Ostrze o ząbkowanej krawędzi zwykle jest cieńsze od ostrza gładkiego.

Przeznaczenie: Praca z miękkimi produktami o twardej skórze, jak chleb, kiełbasa, pomidor. Cięcie czekolady.



KRAWĘDŹ GRANTON (ŻŁOBIONA, DIMPLE):
Dzięki delikatnym, dwustronnym  żłobieniom ostrza tego noża, unika się przywierania do narzędzia krojonych produktów.

Przeznaczenie: Oddzielanie cienkich plastrów bez rozrywania lub strzępienia produktu. Przydatny do krojenia surowych ryb, wędlin i mięsa oraz arkuszy warzyw.
Pokaż więcej wpisów z Marzec 2020

Polecane

Zaufane Opinie IdoSell
5.00 / 5.00 13 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2023-12-15
Kontakt z Kluentem na 5+. Dostawa bez zarzutu
2023-12-04
Przesyłka ekspresowa, dobrze zapakowana, transakcja bez zarzutu. Polecam :)
pixel