Darmowa dostawa od 300,00 zł

Czy rozróżniasz rodzaje krawędzi tnących noży kuchennych?

2020-03-30
Czy rozróżniasz rodzaje krawędzi tnących noży kuchennych?

PROSTA KRAWĘDŹ

Gładka, w założeniu ostra jak brzytwa, o co należy dbać przy użyciu ostrzałki do noży.

Przeznaczenie: Precyzyjne, czyste cięcie surowego mięsa, ryb, warzyw

 

KRAWĘDŹ ZĄBKOWANA 

Dzięki falowaniu, ostrze noża wywiera większy nacisk na krojony produkt. Ostrze o ząbkowanej krawędzi zwykle jest cieńsze od ostrza gładkiego.

Przeznaczenie: Praca z miękkimi produktami o twardej skórze, jak chleb, kiełbasa, pomidor. Cięcie czekolady.

 

KRAWĘDŹ GRANTON (ŻŁOBIONA, DIMPLE):

Dzięki delikatnym, dwustronnym żłobieniom ostrza tego noża, unika się przywierania do narzędzia krojonych produktów.

Przeznaczenie: Oddzielanie cienkich plastrów bez rozrywania lub strzępienia produktu. Przydatny do krojenia surowych ryb, wędlin i mięsa oraz arkuszy warzyw.

 

Przeczytaj także:

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2020

Polecane

Zaufane Opinie IdoSell
4.98 / 5.00 107 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-07-01
Obsługa bez żadnego zarzutu, naprawdę poleam :)
2024-06-10
Wszystko jak najbardziej ok
pixel