Darmowa dostawa od 300,00 zł

Hasegawa – jakość i precyzja

2025-02-20
Hasegawa – jakość i precyzja

Hasegawa – jakość i precyzja

Wśród ogromnej ilości producentów desek do krojenia marka Hasegawa wyróżnia się unikalnym podejściem do tworzonych produktów, niezrównaną precyzją ich wykonania oraz dbałością o najmniejsze szczegóły. Nie bez powodu stała się synonimem doskonałości odnośnie desek kuchennych. Zarówno w świecie profesjonalnych kucharzy, sushi masterów czy też amatorów gotowania, deski marki Hasegawa są postrzegane jako wyznacznik jakości i komfortu krojenia.

Jak połączyć drewno z elastomerem

Wydawałoby się prostą sprawą sklejenie drewna i tworzywa sztucznego. W dobie nowoczesnej technologii i zaawansowanej chemii takie wyzwania nie powinny stanowić problemu. Jednak marce Hasegawa dopracowanie szczegółów wytwarzania unikalnych desek do krojenia zajęło ponad 50 lat. Na bazie doświadczenia przy klejeniu nart powstał unikalny sposób łączenia materiałów, które z natury trudno połączyć. Wynikiem ich ciężkiej pracy jest nie tylko sklejenie w sposób trwały dwóch surowców ale też uzyskanie najwyższych możliwych parametrów jakie stawiają szefowie kuchni przed deskami do krojenia.

Detale są najważniejsze

Kupując deskę do krojenia rzadko się zastanawiamy nad jej parametrami. Pewnie niejednokrotnie nawet nie mamy porównania i nie wiemy na co zwracać uwagę. Inżynierowie z firmy Hasegawa dogłębnie przebadali sprawę i skonstruowali taką deskę do krojenia, której parametry odpowiadają wyśrubowanym normom w profesjonalnej kuchni.

Co zatem otrzymujemy kupując elastomerową deskę kuchenną?

- lekką konstrukcję pozwalającą na swobodne przenoszenie krojonych produktów z deski prosto na patelnię lub do garnka
- unikalną technologię klejenia drewnianego rdzenia z elastomerowymi okładzinami zapewniającą odporność na wypaczanie i deformację
- antybakteryjną strukturę zewnętrzną, która posiada niską wrażliwość nawet na ekstremalnie ostre japońskie noże zostawiające ślady przy krojeniu produktów spożywczych
- unikalną powierzchnię posiadającą drobne wypustki zapewniające podczas krojenia świetne trzymanie nawet śliskich produktów
- możliwość umycia deski z uporczywego brudu nawet w zmywarce

Z profesjonalnej kuchni prosto do naszych domów

Zamysłem marki Hasegawa było stworzenie całego ekosystemu do krojenia produktów spożywczych. Takie rozwiązanie idealnie sprawdza się w restauracyjnej kuchni. Mamy zatem do wyboru małe deski o wymiarach kartki A4 ale także ogromne powierzchnie do krojenia przekraczające 1 metr długości. Znajdziemy specjalne maty antypoślizgowe, które można podłożyć pod każdą deskę do krojenia. Możemy się też zaopatrzyć w unikalne podstawki pod deski, które podwyższają nam przestrzeń roboczą do krojenia i tworzą pod deską lukę na naczynia, do których możemy bezpośrednio zrzucać pokrojone produkty. I choć przez lata sprzęt marki Hasegawa był wykorzystywany głównie w restauracjach sushi, to aktualnie zyskał ogromną popularność i trafił do naszych domów w znaczący sposób usprawniając gotowanie. Dzisiaj wielu amatorów stawia na profesjonalne rozwiązania wiedząc, że dzięki temu praca w kuchni będzie szybsza i wygodniejsza. Nie boją się także wydać trochę więcej pieniędzy, gdyż inwestując w produkty marki Hasegawa dostają sprzęt funkcjonujący przez długie lata.

Polecane

Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 242 opinii
pixel