Produkty Hasegawa
( ilość produktów: 42 )
Deski do krojenia japońskiej marki HASEGAWA to unikalne i opatentowane połączenie drewna (rdzeń deski) oraz specjalnego elastomeru (okładziny, powierzchnie zewnętrzne deski). Boki deski są chronione przez pasek polietylenu, który dodatkowo zabezpiecza i wzmacnia całą konstrukcję.
Specjalna konstrukcja desek marki HASEGAWA pozwoliła na redukcję wagi, w stosunku do tradycyjnych drewnianych czy plastikowych desek kuchennych, o 30-50%. Dzięki temu praca w kuchni jest dużo mniej uciążliwa, swobodniej można deskę przenosić i myć.
Elastomerowa powierzchnia desek HASEGAWA jest idealna dla noży japońskich. Absorbuje ona uderzenia ostrza podczas krojenia co znacząco wydłuża żywotność i ostrość noża. Ponadto podczas krojenia techniką PULL AND SLICE zwykle deski są narażone na uszkodzenia czubkiem noża, a on sam potrafi na twardej desce się wyłamać. W przypadku desek marki HASEGAWA prawdopodobieństwo takiego uszkodzenia jest znikome.
Specjalnie przygotowany rdzeń z drewna liściastego w deskach marki HASEGAWA zapewnia idealną stabilność i sztywność całej konstrukcji. Deski nie wypaczają się ani nie zginają przy długotrwałym użytkowaniu czy myciu w wysokiej temperaturze. Deski HASEGWA z powodzeniem można myć w zmywarce (z wyjątkiem serii FRM) bez negatywnych skutków dla konstrukcji czy jakości powierzchni.
Marka HASEGWA podchodzi ze szczególną troską do środowiska i do budowy rdzeni swoich desek wykorzystuje odpady drewniane oraz stare drewno. Tym samym chroni i nie wykorzystuje młodego drzewostanu. Najwyższą jakość produktów marki HASEGAWA potwierdzają certyfikaty: SIAA ISO22196 oraz TÜV Rheinland.