Asahi
( ilość produktów: 21 )ASAHI Cookin` Cut - ulubiona deska do krojenia profesjonalnych kucharzy i szefów kuchni.
PARKER ASAHI jako pierwsi opatentowali i wprowadzili w 1965 roku deskę do krojenia wykonaną z połączenia specjalnego kauczuku syntetycznego oraz wiórów drewnianych. Uzyskali dzięki temu strukturę przypominającą drewno i ukazującą jego najlepsze cechy, a zarazem wykorzystali atuty tworzywa syntetycznego.
Jakie cechy charakterystyczne posiadają deski ASAHI?
- odporność na zarysowania
- niską chłonność wody dzięki czemu jest łatwa w myciu i suszeniu
- wysokie właściwości higieniczne i odporność na pleśń oraz bakterie
1. Naturalna struktura.
Deski ASAHI mają odpowiednią sprężystość dzięki czemu łatwiej się na nich kroi i szatkuje. Podczas energicznego krojenia nóż nie „skacze” na desce a cała energia wykorzystywana do przecięcia produktu jest ostatecznie przez nią absorbowana.
2. Doskonała trwałość.
Powierzchnia deski ASAHI jest bardzo odporna na zarysowania, gorącą wodę czy popularne detergenty myjące. Dzięki temu mniej się zużywa i nie deformuje podczas codziennego użytkowania. Cechy te przekładają się to na dłuższą żywotność i rzadszą wymianę deski.
3. Wysoka stabilność.
Odpowiednio wysoka waga deski ASAHI zapewnia jej stabilność na blacie podczas krojenia. W połączeniu z charakterystycznym wykończeniem powierzchni możemy być pewni, że ani deska, ani krojony produkt, nie zsunie się podczas krojenia czy szatkowania.
4. Łatwość użytkowania.
Deski kuchenne ASAHI są bardziej odporne na przebarwienia i przenoszenie zapachów niż tradycyjne deski drewniane. Dzięki temu łatwiej jest je utrzymać w czystości.
