seria Zen Dąb

( ilość produktów: 16 )

Noże kuchenne marki Tojiro wyróżnia świetna relacja ceny do jakości. Przede wszystkim dzięki swojej przystępności, połączonej z odpowiednią solidnością, zyskały sobie zwolenników na całym globie. Przygodę z japońskimi nożami kuchennymi warto zacząć właśnie od narzędzi Tojiro – produkt tej firmy będzie nam wiernie i efektywnie służył przez lata.  

Seria Zen uosabia to, co najważniejsze dla twórców marki Tojiro: stanowi kwintesencję słowa bezinteresowność. Pragnąc połączyć japońskie tradycje rzemieślnicze z wymogami współczesności, specjaliści Tojiro przygotowali linię niedrogich narzędzi z typowo japońskimi rękojeściami i w pełni profesjonalnymi ostrzami (z których ostrze noży Deba, Yanagi-Sashimi oraz nóż do pieczywa ostrzone są jednostronnie).   Do wyrobu kling linii Zen używa się stali trójwarstwowej. Rdzeń ze stopu VG-10 pokryty zostaje z dwóch stron bardziej miękką stalą o 13-procentowej zawartości chromu. Całość hartuje się do momentu uzyskania twardości do 60 HRC.

W efekcie ostrza Tojiro Zen są bardzo trwałe i nie mają tendencji do pokrywania się rdzą.  Dębowe rękojeści o D-kształtnym przekroju wzmacnia się pierścieniem z tworzywa sztucznego. Nóż z serii Zen to idealne narzędzie dla osoby rozpoczynających swoją przygodę z japońskimi nożami kuchennymi.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel