RODZAJE KRAWĘDZI TNĄCYCH

2020-03-30
RODZAJE KRAWĘDZI TNĄCYCH



PROSTA KRAWĘDŹ 
Gładka, w założeniu ostra jak brzytwa, o co należy dbać przy użyciu ostrzałki do noży. 

Przeznaczenie:
Precyzyjne, czyste cięcie surowego mięsa, ryb, warzyw.





KRAWĘDŹ ZĄBKOWANA 
Dzięki falowaniu, ostrze noża wywiera większy nacisk na krojony produkt. Ostrze o ząbkowanej krawędzi zwykle jest cieńsze od ostrza gładkiego.

Przeznaczenie: Praca z miękkimi produktami o twardej skórze, jak chleb, kiełbasa, pomidor. Cięcie czekolady.



KRAWĘDŹ GRANTON (ŻŁOBIONA, DIMPLE):
Dzięki delikatnym, dwustronnym  żłobieniom ostrza tego noża, unika się przywierania do narzędzia krojonych produktów.

Przeznaczenie: Oddzielanie cienkich plastrów bez rozrywania lub strzępienia produktu. Przydatny do krojenia surowych ryb, wędlin i mięsa oraz arkuszy warzyw.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel